Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAH627 | SANAYİYE UYGUN SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
• Sebze üretim sektöründe sanayiye yönelik olarak üretilen domates, biber, hıyar, fasulye, brokoli, enginar gibi bazı türlerin sanayiye elverişli çeşitler ve özellikleri ile üretim teknikleri konusunda bilgiler vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Atnan UĞUR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Sanayiye yönelik üretilen sebze türlerinin yetiştiriciliğini bilir. | 2 | Sanayiye yönelik üretilen sebze türlerinin çeşitleri hakkında bilgi sahibidir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
• Ders kapsamında sebze üretim sektöründe üretilen domates, biber, hıyar, fasulye, brokoli, enginar gibi bazı türlerin sanayiye elverişli çeşitler ve özellikleri ile üretim teknikleri anlatılmaktadır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sebze türlerinin tanımı ve önemi | | | 2 | Sanayi sebzeciliğine dayalı sektörlerin tanıtımı | | | 3 | Sebzelerin sınıflandırılması | | | 4 | Sebze ihtiyacı olan sektörlerin tanıtımı | | | 5 | Sebze ihtiyacı olan sektörlerin tanıtımı | | | 6 | Sebze ihtiyacı olan sektörlerin tanıtımı | | | 7 | Sebze ihtiyacı olan sektörlerin tanıtımı | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Sanayiye yönelik domates yetiştiriciliği | | | 10 | Sanayiye yönelik biber yetiştiriciliği | | | 11 | Sanayiye yönelik patlıcan yetiştiriciliği | | | 12 | Sanayiye yönelik soğan, sarımsak yetiştiriciliği | | | 13 | Sanayiye yönelik brokoli yetiştiriciliği | | | 14 | Sanayiye yönelik enginar yetiştiriciliği | | | 15 | Sanayiye yönelik diğer sebzelerin yetiştiriciliği | | | 16 | Yıl sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Şeniz,V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, H., Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864. 1995- ESKİŞEHİR
Günay, A., Özel Sebze Yetiştiricliği Cilt-IV. Ankara Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü. 1992- ANKARA.
Şeniz, V., Domates, Biber ve Patlıcan Yetiştiriciliği TAV Yayınları No:26. 1992-YALOVA
Kaygısız, H., Sebzecilik. Hasad Yayıncılık 1997-İSTANBUL.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 16 | 7 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 5 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 5 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|