|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAH626 | MİNÖR SEBZE TÜRLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | • Ülkemizde henüz ekonomik anlamda yetiştiriciliği yapılmayan bazı sebze türlerinin (savoy lahanası, dikenli kabak, gölevez, fennel, kuşkonmaz, endive, çin lahanası, sap kereviz, renkli salatalar, mini mısır, ravent, diplotaksis, çin hardalı) yetiştiriciliği konusunda bilgiler vermektir. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | | Öğrenme Çıktıları | 1 | Minör sebzelerinin ekonomik önemi, yayılma alanları ve morfolojik özellikleri hakkında bilgi sahibidir. | 2 | Minör iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilir. | 3 | Minör sebzelerinin ekolojik istekleri konusunda bilgi sahibidir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | • Savoy lahanası,
• Dikenli kabak yetiştiriciliği
• Gölevez, fennel, kuşkonmaz, endive yetiştiriciliği,
• Çin lahanası, sap kereviz, renkli salatalar, mini mısır, ravent, diplotaksis, çin hardalı yetiştiriciliği
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Minör sebzelere giriş
| | | 2 | Rumex yetiştiriciliği | | | 3 | Dikenli kabak yetiştiriciliği | | | 4 | Gölevez yetiştiriciliği | | | 5 | Fennel yetiştiriciliği
| | | 6 | Kuşkonmaz yetiştiriciliği
| | | 7 | Endive yetiştiriciliği | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Savoy lahanası yetiştiriciliği | | | 10 | Çin lahanası yetiştiriciliği | | | 11 | Sap kereviz yetiştiriciliği
| | | 12 | Renkli yeşillikler yetiştiriciliği | | | 13 | Mini mısır yetiştiriciliği | | | 14 | Ravent yetiştiriciliği | | | 15 | Diplotaksis ve Çin hardalı yetiştiriciliği | | | 16 | Final sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri-Sebze Yetiştirme. EÜ Basımevi. Bornova, İZMİR.
Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL.
Şeniz, V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, M. H., 1995. Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864, Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No: 458, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri, ESKİŞEHİR.
Beşirli, G., ve Yaşarakıncı, N., 2003. Sebzecilik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim ve Yayım Serisi, Yayın Seri No: 36, Türk Hava Kurumu Basımevi, ANKARA. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Quiz | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Bireysel Çalışma | 16 | 6 | 96 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 4 | 32 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 5 | ÖÇ2 | 3 | 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 2 | 4 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|