Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BAH625SEBZE FİDESİ ÜRETİM TEKNİKLERİZorunlu126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
• Sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları • Ekim kapları ve fide üretiminde ekolojik faktörlerin etkileri hakkında bilgi vermek • Özellikle sera sebze fidelerinin üretim teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Atnan UĞUR
Öğrenme Çıktıları
1Sebze fidesi üretimi hakkında bilgi sahibi olmak,
2Sebze fidelerinde aşı metotları hakkında bilgi sahibi olmak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
• Sebze fide üretiminin değerlendirilmesi, topraklı ve topraksız fide üretimi, sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları, ekim kapları, ekolojik faktörler, fide yetiştirme teknikleri, fide boy kontrolü ve aşılar konusunda bilgi verilmektedir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Sebze fide üretiminin değerlendirilmesi
2Sebze fide üretiminde yasal mevzuatlar
3Topraksız fide üretimi
4Topraklı fide üretimi
5Sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları
6Sebze fidesi üretiminde kullanılan ekim kapları
7Ara sınav
8Sebze fidelerinde ekolojik faktörler
9Sebze fidesi üretiminde iklim kontrolü
10Domates fidesi üretim teknikleri
11Hıyar fidesi üretim teknikleri
12Biber fidesi üretim teknikleri
13Karpuz ve kavun fidesi üretim teknikleri
14Sebze fide üretiminde fide boy kontrolü
15Sebze fidesi üretiminde aşı kullanımı
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Sevgican A., 1999. Örtüaltı Sebzeciliği. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayın No. 528, İzmir Doolan, D.W., 2006. Vegetable Seedling Production Manual. Daya Publishing House, 182 pages. Aybak, H.Ç., 2002. Salata/Marul Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Altan Matbaası, Kadıköy, İSTANBUL Aybak, H.Ç., ve Kaygısız, H., 2004. Hıyar Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Altan Matbaası, Üsküdar, İSTANBUL. Aybak, H.Ç., ve Kaygısız, H., 2004. Domates. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Ege Basım, Üsküdar, İSTANBUL.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Quiz111
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma16696
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7428
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma8432
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)203
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1334524
ÖÇ2334524
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00