Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAH625 | SEBZE FİDESİ ÜRETİM TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
• Sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları
• Ekim kapları ve fide üretiminde ekolojik faktörlerin etkileri hakkında bilgi vermek
• Özellikle sera sebze fidelerinin üretim teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Atnan UĞUR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Sebze fidesi üretimi hakkında bilgi sahibi olmak, | 2 | Sebze fidelerinde aşı metotları hakkında bilgi sahibi olmak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
• Sebze fide üretiminin değerlendirilmesi, topraklı ve topraksız fide üretimi, sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları, ekim kapları, ekolojik faktörler, fide yetiştirme teknikleri, fide boy kontrolü ve aşılar konusunda bilgi verilmektedir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sebze fide üretiminin değerlendirilmesi | | | 2 | Sebze fide üretiminde yasal mevzuatlar | | | 3 | Topraksız fide üretimi | | | 4 | Topraklı fide üretimi | | | 5 | Sebze fidesi üretiminde kullanılan yetiştirme ortamları | | | 6 | Sebze fidesi üretiminde kullanılan ekim kapları | | | 7 | Ara sınav | | | 8 | Sebze fidelerinde ekolojik faktörler | | | 9 | Sebze fidesi üretiminde iklim kontrolü | | | 10 | Domates fidesi üretim teknikleri | | | 11 | Hıyar fidesi üretim teknikleri | | | 12 | Biber fidesi üretim teknikleri | | | 13 | Karpuz ve kavun fidesi üretim teknikleri | | | 14 | Sebze fide üretiminde fide boy kontrolü | | | 15 | Sebze fidesi üretiminde aşı kullanımı | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Sevgican A., 1999. Örtüaltı Sebzeciliği. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayın No. 528, İzmir
Doolan, D.W., 2006. Vegetable Seedling Production Manual. Daya Publishing House, 182 pages.
Aybak, H.Ç., 2002. Salata/Marul Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Altan Matbaası, Kadıköy, İSTANBUL
Aybak, H.Ç., ve Kaygısız, H., 2004. Hıyar Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Altan Matbaası, Üsküdar, İSTANBUL.
Aybak, H.Ç., ve Kaygısız, H., 2004. Domates. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Ege Basım, Üsküdar, İSTANBUL.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 16 | 6 | 96 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 4 | 32 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|