Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZGM3202016959 | STAJ II | Zorunlu | 3 | 6 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenciler meslek hayatlarında çalışabilecekleri kuruluşlarda iş deneyimi elde ederler |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | İşyeri kurallarını, prosedürlerini ve talimatlarını öğrenme, bir firmanın işleyişini gözlemleme | 2 | Görev bilinci kazanma | 3 | Teorik bilgilerini işyerinde kullanma becerisi kazanma ve mesleki konularda uygulamalar yapma | 4 | Staj yaptığı işyerinde kendisiyle ilgili izlenimler bırakma ve mesleki çevre edinme | 5 | İletişim becerilerini geliştirme | 6 | Ekip halinde çalışma becerisi kazanma | 7 | Problemlere çözüm üretme yeteneğini kazanma | 8 | Mesleki konularda eksikliklerini görme ve kendisinden istenen mesleki beklentileri kavrama | 9 | Mesleğiyle ilgili farklı sektörleri tanıma şansı bulma ve meslek seçimlerine ilişkin fikir edinme | 10 | Gıda mühendisliği mesleği, görev ve sorumlukları konusunda bilinçlenerek bakış açılarını zenginleştirme | 11 | Mesleki gözlem ve deneyimleriyle ilgili teknik rapor hazırlayabilme, sunum yapabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bölüm tarafından onaylanmış olan bir gıda işletmesinde 20 iş günü süresince mesleki bilgi, görgü, beceri ve tecrübe sahibi olmaya yönelik uygulamalar ve bu uygulamalara yönelik staj dönemi sonunda yazılan bir final raporunu içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 2 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 3 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 4 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 5 | | | | 6 | | | | 7 | | | | 8 | | | | 9 | | | | 10 | | | | 11 | | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Laboratuvar | 5 | 6 | 30 |
Gözlem | 15 | 6 | 90 |
Rapor Hazırlama | 20 | 1 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | 3 | | | 5 | | 4 | | 5 | | | 5 | ÖÇ2 | | | | | 5 | | | 4 | 4 | | | | | | | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 4 | | | 3 | | 3 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | 5 | | | | | 5 | 5 | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | 5 | | 5 | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | 5 | | 5 | | | | ÖÇ7 | 4 | 4 | 5 | | | | | 4 | 4 | | 4 | | | 5 | | ÖÇ8 | | | | | 5 | | | | 5 | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | | | | | | | 3 | | ÖÇ10 | | | | | 5 | | | | 5 | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | | | 5 | | | 5 | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|