Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZBB4072016956 | SERT KABUKLU MEYVELER | Zorunlu | 4 | 7 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
• Sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiriciliği ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgilerin öğrencilere kazandırılmasıdır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Sert kabuklu meyve türlerinin dünyada ve ülkemizdeki durumu hakkında bilgi sahibi olur | 2 | Bütün sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiricliği hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | Bu meyve türleri hakkında geleceğe yönelik projeksiyonlar çizebilir. | 4 | Sert kabuklu meyve türlerinde bahçe kurabilir, bütün teknik ve kültürel uygulamaları yapabilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
• Türkiye meyveciliğinin genel durumu
• Sert kabuklu meyveler üretim ve tüketim durumu ile geleceğe yönelik projeksiyonlar
• Fındık yetiştiriciliği
• Antepfıstığı yetiştiriciliği
• Ceviz yetiştiriciliği
• Pikan cevizi yetiştiriciliği
• Badem yetiştiriciliği
• Kestane yetiştiriciliği |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Türkiye meyveciliğinin genel durumu | | | 2 | Sert kabuklu meyveler üretim ve tüketim durumu ile geleceğe yönelik projeksiyonlar | | | 3 | Fındık yetiştiriciliği | | | 4 | Fındık yetiştiriciliği
| | | 5 | Fındık yetiştiriciliği | | | 6 | Antepfıstığı yetiştiriciliği | | | 7 | Antepfıstığı yetiştiriciliği | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Ceviz yetiştiriciliği | | | 10 | Ceviz yetiştiriciliği
| | | 11 | Pikan cevizi yetiştiriciliği | | | 12 | Badem yetiştiriciliği | | | 13 | Badem yetiştiriciliği
| | | 14 | Kestane yetiştiriciliği | | | 15 | Kestane yetiştiriciliği
| | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Özçağıran, R.; Ünal, A.; Özeker, E.; İsfendiyaroğlu, M., 2005. Ilıman İklim Meyve Türleri: Sert Kabuklu Meyveler. Cilt III, EÜZF Yayınları No: 556, 304 s
Özbek, S., 1978. Özel Meyvecilik (Kışın Yaprağını Döken Meyve Türleri). Çukurova Üniversitesi Yayınları, No: 128, 486 s., Adana
Şen, S.M., 2009. Ceviz: Yetiştiriciliği, BGesin Değeri, Folkloru. ÜÇM Yayınları 1, Tarımsal Yayınlar:1, 207 s.
Karadeniz, T., Bostan, S.Z.; Tuncer, C.; Tarakcıoğlu, C., 2009. Fındık Yetiştiriciliği. 154 s, Ordu. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|