|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | PM3162018954 | İÇ MEKÂN BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | 6 | 2 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | İç mekan bitki türlerinin tanınması amaçlanmıştır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Yrd. Doç. Dr. Murat YEŞİL | Öğrenme Çıktıları | 1 | İç mekan bitkilerinin tanınması | 2 | Bakım isteklerini kavrama | 3 | Kullanım yerlerini öğrenme | 4 | Üretim yöntemlerini öğrenme ve uygulama | 5 | Saksı değişme hakkında gerekli donanıma sahip olma |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | İç mekan bitkilerinin tanınması, değerlendirilmesi, üretimi, yetiştirme koşulları ve bakım istekleri gibi konuların öğretilmesini içermektedir. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | İç mekan bitkilerinin tanımı ve kullanımı, kaynak olarak kullanılabilecek kitapların tanıtılması | | | 2 | Yetiştirme koşulları ve bakım istekleri | | | 3 | Gübreleme, harçlar ve harç hazırlama | | | 4 | Saksı değiştirme | | | 5 | Üretim Yöntemleri | | | 6 | Üretim Yöntemleri | | | 7 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 8 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 9 | Ara sınav | | | 10 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 11 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 12 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 13 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 14 | Bazı türleriyle önemli olan iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri | | | 15 | Genel tekrar | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Korkut, A. B. ve İnan İ. H., Saksılı Süs Bitkileri, Hasad Yayıncılık Ltd. Şti., İstanbul, 1995.
Güçlü, K., İç Mekan Bitkileri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Ofset Tes., Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No: 148, Erzurum, 1999.
Çelem, H. ve Arslan, M., İç Mekan Bitkileri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Öğün Yayınları Matbaası, Ankara, 1995.
Başal, M., Yazgan, M.E., Perçin, H., Çelem H., Haleplioğlu, N., 1991. Süs Bitkileri Üretim Tekniği, A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları : 232, Ders Kitabı : 354, A.Ü. Ziraat Fakültesi Baskı Ofset Ünitesi, Ankara. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 | Final Sınavı | 1 | 10 | 10 | Derse Katılım | 11 | 2 | 22 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|