Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | MTP2282014648 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrenciye uluslar arası servis metotlarını uygulama, kahvaltı servisi yapma/yaptırma, sosları servise hazırlatma, yemek gruplarının servisini yaptırma, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Uluslar arası servis metotlarını uygulayabilir | 2 | Kahvaltı servisi yapabilir/yaptırabilir | 3 | Sosları servise hazırlatabilir | 4 | Yemek gruplarının servisini yaptırabilir | 5 | Vip konuklarla ilgilenebilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
A.KAHVALTI SERVİSİ 1.Kahvaltı servisinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Açık büfe kahvaltı b.Kontinaltal c.İngiliz d.Amerikan e.Viyana usulü f.Türk Usulü v.s 4.Kahvaltı servisi kuver çeşitleri 5.Kahvaltı yiyecek menüleri B.RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ 1. Uluslar arası servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Fransız b.Rus c.İngiliz d.Amerikan e.Türk Usulü v.s 4.Servis kuver çeşitleri C.BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri D.BANKET SERVİSİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
| | | 2 | Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
| | | 3 | Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
| | | 4 | Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
| | | 5 | Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
| | | 6 | Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
| | | 7 | Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
| | | 8 | Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
| | | 9 | ARA SINAV
| | | 10 | Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
| | | 11 | Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almak
| | | 12 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
| | | 13 | Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
| | | 14 | Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
| | | 15 | Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
| | | 16 | DÖNEM SONU SINAVI
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Görel, Mehmet- Görel, Gülol. 2001; Servis ve Bar, MEB Yayınları, İstanbul
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 8 | 112 |
Proje Hazırlama | 1 | 14 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | | | | 1 | | | 1 | 1 | ÖÇ2 | 1 | | | | 1 | | | 1 | 1 | ÖÇ3 | 1 | | | | 1 | | | 1 | 1 | ÖÇ4 | 1 | | | | 1 | | | 1 | 1 | ÖÇ5 | 1 | | | | 2 | | | 1 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|