Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
MTP2282014648YİYECEK İÇECEK SERVİSİ IIZorunlu245
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrenciye uluslar arası servis metotlarını uygulama, kahvaltı servisi yapma/yaptırma, sosları servise hazırlatma, yemek gruplarının servisini yaptırma, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Uluslar arası servis metotlarını uygulayabilir
2Kahvaltı servisi yapabilir/yaptırabilir
3Sosları servise hazırlatabilir
4Yemek gruplarının servisini yaptırabilir
5Vip konuklarla ilgilenebilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
A.KAHVALTI SERVİSİ 1.Kahvaltı servisinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Açık büfe kahvaltı b.Kontinaltal c.İngiliz d.Amerikan e.Viyana usulü f.Türk Usulü v.s 4.Kahvaltı servisi kuver çeşitleri 5.Kahvaltı yiyecek menüleri B.RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ 1. Uluslar arası servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Fransız b.Rus c.İngiliz d.Amerikan e.Türk Usulü v.s 4.Servis kuver çeşitleri C.BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri D.BANKET SERVİSİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
2Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
3Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
4Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
5Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
6Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
7Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
8Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
9ARA SINAV
10Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
11Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almak
12Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
13Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
14Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
15Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak
16DÖNEM SONU SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Görel, Mehmet- Görel, Gülol. 2001; Servis ve Bar, MEB Yayınları, İstanbul
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım148112
Proje Hazırlama11414
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)163
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9
ÖÇ11   1  11
ÖÇ21   1  11
ÖÇ31   1  11
ÖÇ41   1  11
ÖÇ51   2  11
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00