Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | MTP2122014648 | ÖNBÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrenciye uluslar arası servis metotlarını uygulama, kahvaltı servisi yapma/yaptırma, sosları servise hazırlatma, yemek gruplarının servisini yaptırma, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Oda işlemlerinin kontrolünü yapabilir | 2 | Rezervasyon kontrolünü yapabilir | 3 | Oda satışlarının kontrolünü yapar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
A.KAHVALTI SERVİSİ 1.Kahvaltı servisinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Açık büfe kahvaltı b.Kontinaltal c.İngiliz d.Amerikan e.Viyana usulü f.Türk Usulü v.s 4.Kahvaltı servisi kuver çeşitleri 5.Kahvaltı yiyecek menüleri B.RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ 1. Uluslar arası servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Çeşitleri a.Fransız b.Rus c.İngiliz d.Amerikan e.Türk Usulü v.s 4.Servis kuver çeşitleri C.BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri D.BANKET SERVİSİ 1. Yiyecek servis usullerinin önemi 2.Özelliği 3.Yiyecek Çeşitleri a.Aperatifler b.Meyveler c.Çerezler ve cipsler 4.Servis kuver çeşitleri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Housekeeper Raporu ile Oda Kontrolü Yapma
| | | 2 | Vip Konuk
| | | 3 | Konuk Taleplerini Yerine Getirme
| | | 4 | Limitleri Belirleme
| | | 5 | Sorunların Tespiti
| | | 6 | Konuk folyolarındaki sorunların tespiti
| | | 7 | Sorunlu konuk folyoları
| | | 8 | Arasınav
| | | 9 | Oda Tipleri
| | | 10 | Oda Blokajı
| | | 11 | Konuk Giriş Öncesi Hazırlıkları
| | | 12 | Fazla Rezervasyon
| | | 13 | Fazla Rezervasyon
| | | 14 | Konuk Giriş Öncesi Hazırlıkları
| | | 15 | Oteldeki Doluluk Oranı
| | | 16 | Dönemsonu Sınavı
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Görel, Mehmet- Görel, Gülol. 2001; Servis ve Bar, MEB Yayınları, İstanbul
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 4 | 2 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 2 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 3 | 24 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | | | | 2 | | | 2 | 2 | ÖÇ2 | 1 | | 2 | | 2 | | | 2 | | ÖÇ3 | 1 | | 2 | | | | | 2 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|