Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | MTP2102014648 | BARDA SERVİS | Zorunlu | 2 | 4 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle öğrencilere; barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | barda alkolsüz içicek servisi yapılmasını sağlamak | 2 | barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak | 3 | kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak | 4 | barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu dersle öğrencilere; barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sıcak/soğuk içecekleri hazırlamak/hazırlatmak | | | 2 | Yüksek düşük alkollü içecekleri hazırlatmak | | | 3 | Aparetiflerin servislerini yaptırmak, likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırmak | | | 4 | Alkolsüz kokteyllerin hazırlanmasını sağlanmak | | | 5 | Alkollü kokteyllerin hazırlanmasını sağlanmak | | | 6 | İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak | | | 7 | Aparetif yiyecekler, meyve tatlıların servis edilmesini sağlamak | | | 8 | Ürün talep formunu düzenlemek | | | 9 | Ara sınav | | | 10 | Kasa kapanışı yapmak | | | 11 | bar temizliği ve stoklama işlemlerini yapmak/yaptırmak | | | 12 | bar temizliği ve stoklama işlemlerini yapmak/yaptırmak | | | 13 | yeni kokteyl recetesi hazırlamak/tadıma sunmak hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | | | 14 | yeni kokteyl recetesi hazırlamak/tadıma sunmak hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | | | 15 | yeni kokteyl recetesi hazırlamak/tadıma sunmak hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 8 | 3 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 5 | 60 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | | | | 1 | | 1 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 2 | | | | 1 | | 1 | 2 | 2 | ÖÇ3 | 2 | | | | 1 | | 1 | 2 | 2 | ÖÇ4 | 2 | | | | 1 | | 1 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|