Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | MTP1062014648 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında ?Otel İşletmeciliği ?Yatırım- Yönetim- Planlama- Kontrol kavramları?nı açıklamak yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | 1.Otel işletmelerinin sınıflandırılmasını açıklamak | 2 | 2.Otel işletmelerinin kuruluş yeri seçimini açıklamak | 3 | 3.Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapmak | 4 | 4.Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklamak | 5 | 5.Otel işletmelerinde finansmanı açıklamak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Turizm Yatırım ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması Büyük Otel İşletmeleri Kuruluş yeri faktörleri Değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları Giderlerin saptanması, Gelirlerin saptanması Odaların Sınıflandırılması Ara Sınav Organizasyon tanım, Organizasyon yapılırken göz önünde tutulacak hususlar Organizasyonun faydaları Uygun organizasyon biçiminin seçimi
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Turizm Yatırım ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik
| | | 2 | Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması
| | | 3 | Büyük Otel İşletmeleri
| | | 4 | Kuruluş yeri faktörleri
| | | 5 | Değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler
| | | 6 | Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları
| | | 7 | Giderlerin saptanması, Gelirlerin saptanması
| | | 8 | SINAV
| | | 9 | Odaların Sınıflandırılması
| | | 10 | Organizasyon tanım, Organizasyon yapılırken göz önünde tutulacak hususlar
| | | 11 | Organizasyonun faydaları
| | | 12 | Uygun organizasyon biçiminin seçimi
| | | 13 | Uygun organizasyon biçiminin seçimi
| | | 14 | Türk otelçiliğinin tarihi gelişimi
| | | 15 | Türkiyede otellerin sınıflandırılması
| | | 16 | SINAV
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
MAVİŞ Fermani,2006;Otel Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 1 | 15 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 20 | 60 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | ÖÇ2 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | ÖÇ3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ÖÇ4 | 2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 5 | 2 | 3 | ÖÇ5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|