Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | MTP1032014648 | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 1 | 1 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenciye bu ders ile menü planlaması yapma,menü oluşturma, menü maliyeti hesaplama yeterliğini kazandırmaktır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | menü planlayabilir | 2 | menü maliyeti hesaplayabilir | 3 | menü kartı hazırlayabilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
A . MENÜ ÖN HAZIRLIKLARI YAPILMASI 1.Menü a.Menünün tanımı b.Menü çeşitleri 1.Tabldot menü 2.Alacart menü 3.Banket set menüleri 4.Şarap menüsü c. Menü ön hazırlığı yaparken dikkat edilecek hususlar 1.Piyasa araştırması 2.Konsepte göre menü hazırlamak c. Menü maliyeti hesaplama B . YEMEKLERİN REÇETELERİNİ OLUŞTURMAK 1. Beslenme ilkeleri a.Besin öğeleri b.Besin grupları 2.Piyasa araştırması yapmak 3. İşletme standartlarını uygulamak C . İÇECEK MENÜLERİ OLUŞTURMAK 1. İçecekler a.Alkollü içecekler b. Alkolsüz içecekler 2. Konsepte göre içecek menü seçimi a. Zamana göre içecek menü seçimi b.Yemekle birlikte alınabilecek içeceklerin menü seçimi D . ÖZEL MENÜLERİ OLUŞTURMAK 1. Özel menüleri tanımı 2. Özel menü çeşitleri a. Farklı kültürler için hazırlanan menüler b.Farklı inançlar için hazırlanan menüler c. Diyet menüleri d. Gün ve anlamına göre menüler
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Menü ön hazırlıkları Yapılması
| | | 2 | Yemekleri reçeteleri oluşturmak
| | | 3 | İçecek menüleri oluşturmak
| | | 4 | İçecek menüleri oluşturmak
| | | 5 | İçecek menüleri oluşturmak | | | 6 | Özel menüleri oluşturmak | | | 7 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak | | | 8 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak | | | 9 | ARA SINAV | | | 10 | Satış fiyatını oluşturmak | | | 11 | Ön hazırlıkları yapmak | | | 12 | Ön hazırlıkları yapmak | | | 13 | Menü kartlarını hazırlamak | | | 14 | Menü kartlarını hazırlamak | | | 15 | Menü kartlarını hazırlamak | | | 16 | DÖNEM SONU SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Türkan, Cemal. 2005; Beslenme İlkeleri Mönü Planlama, Detay Yayıncılık, AnkaraBaysal .Ayşeç.2009;Beslenme İlkeleri Menü Planlam ,Ekin yayıncılık,Bursa
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 3 | 5 | 5 | 1 | ÖÇ2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 3 | 5 | 4 | 1 | ÖÇ3 | 2 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | 5 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|