Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ULT2122016277 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Genel Mikrobiyoloji dersinin amacı; temel mikrobiyolojik kavramların öğrenilmesi ile gıda mikrobiyolojisi dersi için gerekli alt yapının oluşturulmasını sağlamaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ahmet ASLAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrenci gıda mikrobiyolojisi dersinin temel kavramlarını bilir. | 2 | Öğrenci mikroorganizmaların isimlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | Öğrenci mikroorganizmaların hücre yapısı ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Mikrobiyolojiye giriş, Terminoloji, Sınıflandırma, Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri ve bu mikroorganizma gruplarının gıda mikrobiyolojisi açısından önemi, Mikrobiyal metabolizma, Mikrobiyal üreme, Mikroorganizmaların kontrolü, Bağışıklık, genetik yapı ve mutasyon |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mikrobiyolojiye giriş | | | 2 | Mikroorganizmaların adlandırılması ve sınıflandırılması | | | 3 | | | Mikroorganizmaların tanımlanmasında kullanılan yöntemler | 4 | Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri | | | 5 | | | Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri | 6 | Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri | | | 7 | | | Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri | 8 | Ara sınav | | | 9 | Mikrobiyal metabolizma | | | 10 | Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler | | | 11 | | | Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler | 12 | | | Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler | 13 | Mikrobiyal bulaşma kaynakları ve mikroorganizmaların kontrolü | | | 14 | | | Mikrobiyal bulaşma kaynakları ve mikroorganizmaların kontrolü | 15 | Mikrobiyal genetik, bağışıklık ve seroloji | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 7 | 2 | 14 |
Laboratuvar | 7 | 1 | 7 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|