Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASC11020188410MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİZorunlu122
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Tüm dünya gastronomisini kıta ve ülke esasına göre genel hatlarıyla ele alarak, o ülkelerin özel yemek ve menüleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları önemli terimleri açıklamaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Meryem SET
Öğrenme Çıktıları
1Geçmişten günümüze gastronominin gelişimini inceleyebilme
2Dünya mutfakları ve belirgin özelliklerini kavrayabilme
3Dünya mutfaklarının tarihsel gelişimini kavrayabilme
4Dünya mutfaklarında öğünler ve alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olma
5Dünya mutfaklarına ait menü ve reçete örneklerini öğrenebilme
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Geçmişten günümüze gastronominin gelişimi Fransız mutfağı Türk mutfağı Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı Amerika mutfağı Güney Avrupa mutfağı Kuzey Avrupa mutfağı Orta Asya Mutfağı Ortadoğu mutfağı Afrika mutfağı
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Uluslararası gastronomiye genel bakış
2Uluslararası gastronomiye genel bakış
3Fransız mutfağı
4Türk mutfağı
5Türk mutfağı
6Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı
7Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı
8Amerika mutfağı
9Ara Sınav
10Güney Avrupa mutfağı
11Kuzey Avrupa mutfağı
12Orta Asya mutfağı
13Ortadoğu mutfağı
14Ortadoğu mutfağı
15Afrika mutfağı
16Afrika mutfağı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Uluslararası Gastronomi (Temel Özellikler, Örnek Menüler ve reçeteler) Editör : Mehmet SARIIŞIK İnternet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma212
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma212
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)62
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ134444444343444434444
ÖÇ234444443444444334445
ÖÇ335434544553454554535
ÖÇ445434544544444454344
ÖÇ545434544545444544445
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00