Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASC10820188410 | YEMEK SÜSLEME SANATI | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Teorik bilgilerin yanı sıra pratikle ortaya çıkan, yaptıkça geliştirilebilen ve göze hoş gelen servis tabakları hazırlayabilme becerisi kazandırabilme.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dekor ve sunuş konusunda genel bilgileri öğrenebilme. | 2 | Dekore edilmiş bir tabakta dikkat edilecek noktaları öğrenebilme. | 3 | Karpuz dekorlarını, patates dekorlarını uygulayabilme | 4 | Aynalar ve örnek sunuşlar oluşturabilme | 5 | Pasta dekorlarını uygulayabilme | 6 | Çorbalar, sebze yemekleri, et, kurubaklagiller, tahıl yemekleri ve pilav tabaklarına örnek sunumlar hazırlayabilme. |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Dekor ve sunuş konusunda bilgiler
Dekor hazırlanışında dikkat edilecek noktalar
Karpuz dekorları
Patates dekorları
Buz heykelleri
Aynalar ve örnek sunuşlar
Pasta dekorları
Çorba süslemeleri
Sebze yemekleri
Et, kurubaklagil tahıl yemekleri, pilavlar ve sunumları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dekor ve sunuş konusunda önemli bilgiler | | | 2 | Dekor hazırlanışında dikkat edilecek noktalar | | | 3 | Dekorasyon için kullanılan sebzeler | | | 4 | Karpuz dekorları | | | 5 | Patates dekorları | | | 6 | Buz heykelleri | | | 7 | Aynalar ve örnek sunuşlar | | | 8 | Pasta dekorları | | | 9 | Çorba süslemeleri | | | 10 | Sebze yemekleri süslemeleri | | | 11 | Et yemekleri (kebaplar, köfteler, sakatatlar) süslemeleri
| | | 12 | Kurubaklagil ve tahıl yemekleri süslemeleri | | | 13 | Pilav tabakları süslemeleri | | | 14 | Örnek uygulamalar | | | 15 | Örnek Uygulamalar | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Mutfakta Sanat (Dekor ve Örnek Sunuşlar) Fahir TELLİ
İnternet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ6 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|