Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASC21720228310TÜRK MUTFAĞIZorunlu234
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Türk mutfak kültürünü aktarmak ve öğrencilerin bu bilgileri kullanarak Türk mutfak kültürünü gelecekte daha iyi yerlere getirmelerini sağlamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI
Öğrenme Çıktıları
1Türk mutfağının özelliklerini kavramak
2Türk mutfağına mahsus pişirme tekniklerini uygulayabilmek
3Türk mutfağını uluslararası düzeyde tanıtabilmek
4Türk mutfağına mahsus menüler hazırlayabilmek
5Türk mutfağının Orta Asya dönemi hakkında bilgi verebilmek
6
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Türk mutfak tarihi Mutfak araçları Pişirme teknikleri Sofra düzeni Yemek adabı Kutsal günlerde yemekler Tarihsel süreçte devamlılık Osmanlı mutfağının önemi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mutfak tarihine girişMutfak
2Tarihsel gelişimMutfak
3Mutfak mimarisiMutfak
4Mutfak araçlarıMutfak
5Pişirme teknikleriMutfak
6Sofra düzenleri ve servisiMutfak
7Yemek öğünleriMutfak
8Yemek yeme adabıMutfak
9Davet yemekleri ve ikramlarıMutfak
10Geçiş dönemleriMutfak
11Kutsal günlerMutfak
12Neşeli günlerMutfak
13Orta Asya'dan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklarMutfak
14Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirmeMutfak
15Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirmeMutfak
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kültür bakanlığı yayınları Modül kitapçıkları İnternet Yemek kitapları ve dergiler
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım16464
Takım/Grup Çalışması2816
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma2918
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma2918
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)118
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ134443443334444344444
ÖÇ234444334333333334444
ÖÇ333344334443333443333
ÖÇ433333444334444333333
ÖÇ544444434333344343334
ÖÇ6                    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00