Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASC20820188310DÜNYA MUTFAKLARIZorunlu244
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliliklerinin kazandırılabilmesi.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI
Öğrenme Çıktıları
1Osmanlı saray mutfağı yemeklerini araştırmak
2Uzak Doğu ve Asya mutfak kültürünü araştırmak
3Akdeniz mutfak kültürünü araştırmak
4Orta Doğu ve Kuzey Afrika mutfak kültürünü araştırmak
5Avrupamutfak kültürünü araştırmak
6Deniz aşırı ülkelerin mutfak kültürünü araştırmak
7Dini inançlara, örf ve adetlere göre yemek hazırlamak
8Yeni yemek reçeteleri tasarlamak
9Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Osmanlı saray mutfağı Uzak Doğu/ Asya mutfağı Akdeniz mutfağı Orta ve Kuzey Afrika mutfağı Avrupa mutfağı Deniz aşırı ülke mutfağı İslam dinine ve diğer dinlere uygun yemek hazırlama Yeni yemek reçetesi tasarlanması Yapılan yemeği tadıma sunma Yanında çalışanlara eğitim vermek
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Osmanlı saray mutfağı Osmanlı saray mutfağı yemekleriMutfak
2Uzak Doğu/ Asya mutfağıMutfak
3Uzak doğu ve Asya mutfak kültürüne uygun yemekler pişirmekMutfak
4Akdeniz mutfağıMutfak
5Akdeniz mutfağı yemekleriMutfak
6Orta ve Kuzey Afrika mutfağıMutfak
7Orta ve Kuzey Afrika mutfağı yemekleriMutfak
8Avrupa mutfağı Avrupa mutfağı yemekleriMutfak
9Denizaşırı ülke mutfağı Denizaşırı ülke mutfağı yemekleriMutfak
10İslam dinine uygun yemek hazırlamaMutfak
11Diğer dinlere uygun yemek hazırlamaMutfak
12Yeni yemek reçetesi tasarlanmasıMutfak
13Yeni yapılan yemeği tadıma sunma Yapılan yemeği fotoğraflamakMutfak
14Yanında çalışanlara eğitim vermek Yayın ve döküman hazırlamakMutfak
15Meslek ile ilgili toplantı, seminer, konferans, fuar, festival, yarışma, yayınları takipMutfak
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Uluslararası Gastronomi (Editör: Mehmet SARIIŞIK) Modüller İnternet Yemek Kitapları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı144
Derse Katılım16464
Takım/Grup Çalışması2816
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma2816
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma2816
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)117
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ155555555555555555555
ÖÇ255555555555555555555
ÖÇ355555555555555555555
ÖÇ455555555555555555555
ÖÇ555555555555555555555
ÖÇ655555555555555555555
ÖÇ755555555555555555555
ÖÇ855555555555555555555
ÖÇ955555555555555555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00