Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASC11120188310YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİZorunlu113
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Yiyecek içecek işletmelerinin yönetimine esas olan temel kavramlar, bilimsel yönetim için gerekli ilkeler ve kuralları uygulamak, zorlu rekabet koşulları altında gelişen tüketici bilinciyle birlikte kalite odaklı hizmet anlayışını benimsetmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Nagehan Aydın Sarı
Öğrenme Çıktıları
1Yiyecek içecek endüstrisini sınıflandırabilme
2Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişini öğrenebilme
3Beslenme ve menü planlama uygulamalarını planlayabilme
4Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme konularında bilgi sahibi olma
5Üretim, servis, sanitasyon ve güvenlik konularında bilgi sahibi olma
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Yiyecek içecek endüstrisi Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi Beslenme, menü planlama Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme Üretim Servis Sanitasyon ve güvenlik Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlanması
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yiyecek içecek endistrisi
2Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi
3Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi
4Beslenme
5Menü planlama
6Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme
7Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme
8Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme
9Üretim
10Servis
11Sanitasyon ve güvenlik
12Sanitasyon ve güvenlik
13Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması
14Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması
15Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Prof. Dr. Nilüfer KOÇAK
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma122
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma122
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ134444434444444344444
ÖÇ235454434333444344343
ÖÇ334443543444343443443
ÖÇ444444554344445344454
ÖÇ544434445444443445444
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00