Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASC10120188310 | MUTFAK PLANLAMA | Zorunlu | 1 | 1 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle hijyen sanitasyon kurallarını uygulama, besin öğelerinin kaynaklarını seçme ve mutfağın planlanması yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kişisel bakım yapmak | 2 | İş için hazırlık yapmak | 3 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak | 4 | Besin öğelerinin kaynaklarını seçmek | 5 | Besin gruplarından günlük porsiyon miktarlarını tespit etmek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Vücut temizliği
İş kıyafeti giyme
Yiyecek hijyeni
Beslenmenin önemi
Besin grupları
Mutfakta genel güvenlik önlemleri
Mutfağın fiziki özellikleri
Mutfağın bölümleri
Soğuk ve kuru depolar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Vücut temizliği | | | 2 | İş kıyafetini giyme | | | 3 | Yiyecek hijyeni
Çalışma ortamı hijyeni | | | 4 | Beslenmenin önemi ve besin öğeleri | | | 5 | Besin öğeleri | | | 6 | Besin grupları ve porsiyon miktarları | | | 7 | Mutfakta genel güvenlik önlemleri | | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | Mutfağın fiziki özellikleri
Ana mutfak, sıcak mutfak üretim alanını planlama
Sebze hazırlık bölümünü planlama | | | 10 | Soğuk mutfak, kahvaltı mutfağı üretim alanını planlama | | | 11 | Kasaphane bölümünü planlama | | | 12 | Banket ve kurum mutfağı üretim alanını planlama | | | 13 | Alakart mutfağı üretim alanını planlama
Oda servisi mutfak alanını planlama | | | 14 | Pasta ve ekmek üretim alanını planlama | | | 15 | Soğuk ve kuru depoları planlama | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ( Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Doç. Dr. Bahattin ÖZDEMİR )
Oteller, restoran, kafeler
İnternet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ2 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|