Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP21420168310 | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Yiyecek içecek işletmelerinin yönetimine esas olan temel kavramlar, bilimsel yönetim için gerekli ilkeler ve kuralları uygulamak, zorlu rekabet koşulları altında gelişen tüketici bilinciyle birlikte kalite odaklı hizmet anlayışını benimsetmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğrt. Görv. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yiyecek içecek endüstrisini sınıflandırabilme | 2 | Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişini öğrenebilme | 3 | Beslenme ve menü planlama uygulamalarını planlayabilme | 4 | Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme konularında bilgi sahibi olma | 5 | Üretim, servis, sanitasyon ve güvenlik konularında bilgi sahibi olma |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yiyecek içecek endüstrisi
Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi
Beslenme, menü planlama
Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme
Üretim
Servis
Sanitasyon ve güvenlik
Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlanması
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yiyecek içecek endistrisi | | | 2 | Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi | | | 3 | Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonu, organizasyon yapısı ve işleyişi | | | 4 | Beslenme | | | 5 | Menü planlama | | | 6 | Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme | | | 7 | Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme | | | 8 | Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama ve depodan mal verme | | | 9 | Üretim | | | 10 | Servis | | | 11 | Sanitasyon ve güvenlik | | | 12 | Sanitasyon ve güvenlik | | | 13 | Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması | | | 14 | Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması | | | 15 | Yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlaması | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Prof. Dr. Nilüfer KOÇAK |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|