Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP20720168310 | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 2 | 3 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Salata ve salata soslarını hazırlayabilir. | 2 | Ordövr, meze ve sandviç hazırlayabilir. | 3 | Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir. | 4 | Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Salata ve salata sosları, Ordövr, meze ve sandviçler, Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler, Soğuk tabak ve dekorlar. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ön hazırlık yapmak. | | | 2 | Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 3 | Salataları hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 4 | Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 5 | Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 6 | Ordövr çeşitlerini hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 7 | Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 8 | Vize Sınavı | | | 9 | Soğuk çorbaları hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 10 | Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak | | | 11 | Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 12 | Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 13 | Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 14 | Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 15 | Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak. | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Megep Ders Modülleri
İnternet
Soğuk Mutfak Tarifleri |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Uygulama/Pratik | 14 | 4 | 56 |
Gösterme | 14 | 1 | 14 |
Proje Tasarımı /Yönetimi | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 8 | 1 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | 5 | | 5 | 5 | | | 4 | | | | | | | | | | 5 | ÖÇ2 | | | | 5 | | 5 | 5 | | | 4 | | | | | | | | | | 5 | ÖÇ3 | | | | 5 | | 5 | 5 | | | 4 | | | | | | | | | | 5 | ÖÇ4 | | | | 5 | | 5 | 5 | | | 4 | | | | | | | | | | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|