Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP20820148310 | DÜNYA MUTFAKLARI | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliliklerinin kazandırılabilmesi. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr.Gör. Mehmet KABACIK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Osmanlı saray mutfağı yemeklerini araştırmak | 2 | Uzak Doğu ve Asya mutfak kültürünü araştırmak | 3 | Akdeniz mutfak kültürünü araştırmak | 4 | Orta Doğu ve Kuzey Afrika mutfak kültürünü araştırmak | 5 | Avrupamutfak kültürünü araştırmak | 6 | Deniz aşırı ülkelerin mutfak kültürünü araştırmak | 7 | Dini inançlara, örf ve adetlere göre yemek hazırlamak | 8 | Yeni yemek reçeteleri tasarlamak | 9 | Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Osmanlı saray mutfağı
Uzak Doğu/ Asya mutfağı
Akdeniz mutfağı
Orta ve Kuzey Afrika mutfağı
Avrupa mutfağı
Deniz aşırı ülke mutfağı
İslam dinine ve diğer dinlere uygun yemek hazırlama
Yeni yemek reçetesi tasarlanması
Yapılan yemeği tadıma sunma
Yanında çalışanlara eğitim vermek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Osmanlı saray mutfağı
Osmanlı saray mutfağı yemekleri | Mutfak | | 2 | Uzak Doğu/ Asya mutfağı | Mutfak | | 3 | Uzak doğu ve Asya mutfak kültürüne uygun yemekler pişirmek | Mutfak | | 4 | Akdeniz mutfağı | Mutfak | | 5 | Akdeniz mutfağı yemekleri | Mutfak | | 6 | Orta ve Kuzey Afrika mutfağı | Mutfak | | 7 | Orta ve Kuzey Afrika mutfağı yemekleri | Mutfak | | 8 | Avrupa mutfağı
Avrupa mutfağı yemekleri | Mutfak | | 9 | Denizaşırı ülke mutfağı
Denizaşırı ülke mutfağı yemekleri | Mutfak | | 10 | İslam dinine uygun yemek hazırlama | Mutfak | | 11 | Diğer dinlere uygun yemek hazırlama | Mutfak | | 12 | Yeni yemek reçetesi tasarlanması | Mutfak | | 13 | Yeni yapılan yemeği tadıma sunma
Yapılan yemeği fotoğraflamak | Mutfak | | 14 | Yanında çalışanlara eğitim vermek
Yayın ve döküman hazırlamak | Mutfak | | 15 | Meslek ile ilgili toplantı, seminer, konferans, fuar, festival, yarışma, yayınları takip | Mutfak | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Uluslararası Gastronomi (Editör: Mehmet SARIIŞIK)
Modüller
İnternet
Yemek Kitapları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 8 | 16 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 8 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 8 | 16 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ9 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|