Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP20420148310 | TÜRK MUTFAĞI | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Türk mutfak kültürünü aktarmak ve öğrencilerin bu bilgileri kullanarak Türk mutfak kültürünü gelecekte daha iyi yerlere getirmelerini sağlamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türk mutfağının özelliklerini kavramak | 2 | Türk mutfağına mahsus pişirme tekniklerini uygulayabilmek | 3 | Türk mutfağını uluslararası düzeyde tanıtabilmek | 4 | Türk mutfağına mahsus menüler hazırlayabilmek | 5 | Türk mutfağının Orta Asya dönemi hakkında bilgi verebilmek | 6 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Türk mutfak tarihi
Mutfak araçları
Pişirme teknikleri
Sofra düzeni
Yemek adabı
Kutsal günlerde yemekler
Tarihsel süreçte devamlılık
Osmanlı mutfağının önemi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mutfak tarihine giriş | Mutfak | | 2 | Tarihsel gelişim | Mutfak | | 3 | Mutfak mimarisi | Mutfak | | 4 | Mutfak araçları | Mutfak | | 5 | Pişirme teknikleri | Mutfak | | 6 | Sofra düzenleri ve servisi | Mutfak | | 7 | Yemek öğünleri | Mutfak | | 8 | Yemek yeme adabı | Mutfak | | 9 | Davet yemekleri ve ikramları | Mutfak | | 10 | Geçiş dönemleri | Mutfak | | 11 | Kutsal günler | Mutfak | | 12 | Neşeli günler | Mutfak | | 13 | Orta Asya'dan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklar | Mutfak | | 14 | Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirme | Mutfak | | 15 | Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirme | Mutfak | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Kültür bakanlığı yayınları
Modül kitapçıkları
İnternet
Yemek kitapları ve dergiler |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 8 | 16 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 9 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 9 | 18 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|