Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASP20320148310PASTANE ÜRÜNLERİZorunlu235
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliliklerini kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör. Meryem SET
Öğrenme Çıktıları
1Basit hamur ve yağlı hamur ile ürünler hazırlamak ve sunmak
2Mayalı hamur ve pişmiş hamurlar ile ürünler hazırlamak ve sunmak
3Kek, pasta ve kuru pasta ile ürünler hazırlamak ve sunmak
4Tatlı hazırlama, tart, tartölet, pay, kiş hamuru ile ürünler hazırlamak ve sunmak
5Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak ve ürünlerde kullanmak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Basit hamurlar Yağlı hamurlar Mayalı hamurlar Pişmiş hamurlar Kek, pasta hamurları Kuru pasta hamurları Tatlı hamurları Tart, tartölet, pay, kiş hamurları Şeker ve çikolata süslemeleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Ön hazırlıklar, basit hamur ile börekler hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
2Ekmek dekorlarıMutfakta ürünler hazırlama
3Ön hazırlıklar, milföy hamuru hazırlama Milföy hamuru ile yapılan ürünlerMutfakta ürünler hazırlama
4Ön hazırlıklar, ekmek çeşitleri hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
5Poğaça, çörek, simit çeşitleri Pizza çeşitlerini hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
6Ön hazırlıklar, pişmiş hamurdan ürün hazırlanmasıMutfakta ürünler hazırlama
7Ön hazırlıklar, kek çeşitleri hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
8Yaş pasta hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
9Ön hazırlıklar, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
10Sütlü tatlılar Meyve tatlılarıMutfakta ürünler hazırlama
11Özel Türk tatlıları (helva aşure vb.) hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
12Dondurma ve sorbe çeşitleri Uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleriMutfakta ürünler hazırlama
13Ön hazırlıklar, tart, tartölet, pay, kiş hazırlamaMutfakta ürünler hazırlama
14Ön hazırlıklar Şekerleme ile süslemeMutfakta ürünler hazırlama
15Çikolata ile süslemeMutfakta ürünler hazırlama
16FİNAL SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Modül kitapları, yemek kitapları, internet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım16464
Bireysel Çalışma3824
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma3927
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma3927
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)144
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ144444444444444444444
ÖÇ244444444444444444444
ÖÇ344444444444444444444
ÖÇ444444444444444444444
ÖÇ544444444444444444444
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00