Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASP10120148310MUTFAK PLANLAMAZorunlu114
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu dersle hijyen sanitasyon kurallarını uygulama, besin öğelerinin kaynaklarını seçme ve mutfağın planlanması yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Meryem SET
Öğrenme Çıktıları
1Kişisel bakım yapmak
2İş için hazırlık yapmak
3Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak
4Besin öğelerinin kaynaklarını seçmek
5Besin gruplarından günlük porsiyon miktarlarını tespit etmek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Vücut temizliği İş kıyafeti giyme Yiyecek hijyeni Beslenmenin önemi Besin grupları Mutfakta genel güvenlik önlemleri Mutfağın fiziki özellikleri Mutfağın bölümleri Soğuk ve kuru depolar
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Vücut temizliği
2İş kıyafetini giyme
3Yiyecek hijyeni Çalışma ortamı hijyeni
4Beslenmenin önemi ve besin öğeleri
5Besin öğeleri
6Besin grupları ve porsiyon miktarları
7Mutfakta genel güvenlik önlemleri
8ARA SINAV
9Mutfağın fiziki özellikleri Ana mutfak, sıcak mutfak üretim alanını planlama Sebze hazırlık bölümünü planlama
10Soğuk mutfak, kahvaltı mutfağı üretim alanını planlama
11Kasaphane bölümünü planlama
12Banket ve kurum mutfağı üretim alanını planlama
13Alakart mutfağı üretim alanını planlama Oda servisi mutfak alanını planlama
14Pasta ve ekmek üretim alanını planlama
15Soğuk ve kuru depoları planlama
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ( Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Doç. Dr. Bahattin ÖZDEMİR ) Oteller, restoran, kafeler İnternet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14456
Bireysel Çalışma14456
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma313
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma313
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ134434344343434343443
ÖÇ234433344333434343443
ÖÇ344433344443434343434
ÖÇ434434344343434343333
ÖÇ544434344333434343343
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00