Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TUR2732014849YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - IIZorunlu234
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak. Kahvaltı servisi yapmak. Sosları servise hazırlatmak. yemek gruplarının servisini yaptırmak. VİP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Mustafa Sarı
Öğrenme Çıktıları
1Kahvaltı servisi hazırlamak
2Yemek gruplarının servisini yaptırtmak;
3Servis esnasında yabancı dil kullanabilmek;
4Müşteri ve personel ilişkilerinde yeterli olmak;
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Kahvaltı servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek ve uygulamak Bardaki servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Banketin servis şeklini belirlemek ve uygulamak. Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak. Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak. Sos servisini yaptırtmak ve takip etmek., Memnuniyeti kontrol etmek. Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kahvaltı servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek ve uygulamak.
2Bardaki servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Banketin servis şeklini belirlemek ve uygulamak.
3Kahvaltı kuveri hazırlatmak. Kahvaltı büfesini hazırlatmak.
4Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak. Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak.
5Sos araç-gereçlerini hazırlatmak. Özelliklerine göre sos hazırlatmak.
6Sos servisini yaptırtmak ve takip etmek.
7Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak ve takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek.
8Arasınav
9Hamur işlerinin servisini yaptırtmak ve takip etmek. Salataların servisini yaptırtmak ve takip etmek.
10Ana yemeklerin servisini yaptırtmak ve takip etmek. Tatlıların ve meyvelerin servisini yaptırtmak ve takip etmek.
11Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek. Konuk hakkında bilgi almak.
12Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek. Konuğu karşılamak
13Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek. Konuğu karşılamak
14Memnuniyetini kontrol etmek. Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak.
15Genel Tekrar
16Dönemsonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Megep Servis Modülleri
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14228
Tartışma10330
Soru-Yanıt10220
Bireysel Çalışma5210
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)118
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9
ÖÇ1555445455
ÖÇ2555445455
ÖÇ3555445455
ÖÇ4555445455
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00