Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TUR2732014849 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - II | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak. Kahvaltı servisi yapmak. Sosları servise hazırlatmak. yemek gruplarının servisini yaptırmak. VİP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Mustafa Sarı |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kahvaltı servisi hazırlamak | 2 | Yemek gruplarının servisini yaptırtmak; | 3 | Servis esnasında yabancı dil kullanabilmek; | 4 | Müşteri ve personel ilişkilerinde yeterli olmak; |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Kahvaltı servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek ve uygulamak Bardaki servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Banketin servis şeklini belirlemek ve uygulamak. Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak. Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak. Sos servisini yaptırtmak ve takip etmek., Memnuniyeti kontrol etmek. Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kahvaltı servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. | | | 2 | Bardaki servis metotlarını belirlemek ve uygulamak. Banketin servis şeklini belirlemek ve uygulamak. | | | 3 | Kahvaltı kuveri hazırlatmak. Kahvaltı büfesini hazırlatmak. | | | 4 | Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak. Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak. | | | 5 | Sos araç-gereçlerini hazırlatmak. Özelliklerine göre sos hazırlatmak. | | | 6 | Sos servisini yaptırtmak ve takip etmek. | | | 7 | Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak ve takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek. | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Hamur işlerinin servisini yaptırtmak ve takip etmek. Salataların servisini yaptırtmak ve takip etmek. | | | 10 | Ana yemeklerin servisini yaptırtmak ve takip etmek. Tatlıların ve meyvelerin servisini yaptırtmak ve takip etmek. | | | 11 | Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek. Konuk hakkında bilgi almak. | | | 12 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek. Konuğu karşılamak | | | 13 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek. Konuğu karşılamak | | | 14 | Memnuniyetini kontrol etmek. Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak. | | | 15 | Genel Tekrar | | | 16 | Dönemsonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Megep Servis Modülleri |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 10 | 3 | 30 |
Soru-Yanıt | 10 | 2 | 20 |
Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|