Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TUR1642014849YİYECEK İÇECEK SER. - IZorunlu124
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Uluslararası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, VIP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmak..
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Mehmet KABACIK
Öğrenme Çıktıları
1Yiyecek içecek servisinin önemini kavramak;
2 Servis araç ve gereçlerini kullanabilmek;
3Uluslar arası servis metotlarını uygulamak;
4Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak;
5
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Restoran Salonlarını Düzenlemek. Barların servis alanlarını düzenlemek. Ziyafet ve Konferans Salonlarını düzenlemek., Oda servis ofislerini düzenlemek. Teknik donanımları kontrol etmek. Menü kartını sunmak ve takip etmek. Sipariş alınmasını sağlamak. Adisyon Açmak. Hesap tahsili ve Fatura kesmek. Kapanış Raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek. Ödeme işlemlerinin takibini yapmak. Kapanış görev dağılımı yapmak.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Restaurant salonlarını Düzenlemek Barların Servis Alanlarını Düzenlemek
2Ziyafet ve konferans salonlarını Düzenlemek Oda servisi Ofislerini düzenlemek
3Teknik Donanımlarını kontrol etmek Rezervasyon alma işlemlerini gerçekleştirmek
4Rezervasyon dağılımını kontrol etmek ve ilgili departmanlara iletmek
5Servis Öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/Yerleştirmek
6Menü kartını sunmak/takip etmek Sipariş alınmasını sağlamak
7 Son Kontrolleri yapmak
8Ara sınavı
9Önerili Satış Yapılmasını sağlamak Konuk memnuniyetini sormak
10Servis akışını düzenlemek/ takip etmek
11Hesabı tahsil etmek/ takip etmek Konukları uğurlamak
12Adisyon Açmak Hesap tahsili ve Fatura kesmek Kapanış Raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek
13Adisyonların açılıp açılmadığının kontrolünü yapmak Adisyonlara ilave ürün girişini takibini yapmak
14Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı yapmak
15Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak
16Dönem Sonu Sınav
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım31442
Uygulama/Pratik11414
Bireysel Çalışma31442
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma2510
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma2510
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9
ÖÇ14 4 44  4
ÖÇ25 5 54  4
ÖÇ33 5 45  4
ÖÇ44 4 55  4
ÖÇ5         
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00