Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TUR1642014849 | YİYECEK İÇECEK SER. - I | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Uluslararası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, VIP konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandırmak.. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Mehmet KABACIK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yiyecek içecek servisinin önemini kavramak; | 2 | Servis araç ve gereçlerini kullanabilmek; | 3 | Uluslar arası servis metotlarını uygulamak; | 4 | Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak; | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Restoran Salonlarını Düzenlemek. Barların servis alanlarını düzenlemek. Ziyafet ve Konferans Salonlarını düzenlemek., Oda servis ofislerini düzenlemek. Teknik donanımları kontrol etmek. Menü kartını sunmak ve takip etmek. Sipariş alınmasını sağlamak. Adisyon Açmak. Hesap tahsili ve Fatura kesmek. Kapanış Raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek. Ödeme işlemlerinin takibini yapmak. Kapanış görev dağılımı yapmak. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Restaurant salonlarını Düzenlemek Barların Servis Alanlarını Düzenlemek
| | | 2 | Ziyafet ve konferans salonlarını Düzenlemek Oda servisi Ofislerini düzenlemek
| | | 3 | Teknik Donanımlarını kontrol etmek Rezervasyon alma işlemlerini gerçekleştirmek
| | | 4 | Rezervasyon dağılımını kontrol etmek ve ilgili departmanlara iletmek
| | | 5 | Servis Öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/Yerleştirmek
| | | 6 | Menü kartını sunmak/takip etmek Sipariş alınmasını sağlamak
| | | 7 | Son Kontrolleri yapmak | | | 8 | Ara sınavı
| | | 9 | Önerili Satış Yapılmasını sağlamak Konuk memnuniyetini sormak
| | | 10 | Servis akışını düzenlemek/ takip etmek
| | | 11 | Hesabı tahsil etmek/ takip etmek Konukları uğurlamak
| | | 12 | Adisyon Açmak Hesap tahsili ve Fatura kesmek Kapanış Raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek | | | 13 | Adisyonların açılıp açılmadığının kontrolünü yapmak Adisyonlara ilave ürün girişini takibini yapmak
| | | 14 | Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı yapmak
| | | 15 | Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak
| | | 16 | Dönem Sonu Sınav | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 3 | 14 | 42 |
Uygulama/Pratik | 1 | 14 | 14 |
Bireysel Çalışma | 3 | 14 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | | 4 | | 4 | 4 | | | 4 | ÖÇ2 | 5 | | 5 | | 5 | 4 | | | 4 | ÖÇ3 | 3 | | 5 | | 4 | 5 | | | 4 | ÖÇ4 | 4 | | 4 | | 5 | 5 | | | 4 | ÖÇ5 | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|