Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ULVS2012013274 | KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Tavuk yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verilir ayrıca hindi, ördek, kaz gibi diğer kanatlı hayvanların yetiştiriciliği ana hatlarıyla anlatılır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Kalbiye KONANÇ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türkiye tavukçuluğunun durumu, tavuk ürünleri üretim ve tüketimini bilir. | 2 | Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması hakkında bilgi sahibidir. | 3 | Yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanları tanır. | 4 | Etlik piliç yetiştirme sistemleri hakkında bilgi sahibidir | 5 | Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi hakkında bilgi sahibidir. | 6 | Yumurtacı tavuk yetiştirme sistemleri hakkında bilgi sahibidir. | 7 | Damızlık tavuk bakımını bilir. | 8 | Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemlerini tanır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Hayvansal üretimde kanatlı hayvanların sahip olduğu üretim etkinliği ve potansiyelini ortaya koyarak, özellikle tavuk yetiştirme ile ilgili damızlık üretimi, kuluçkacılık ve ticari yumurta ile tavuk eti üretim tekniklerinin öğretilmesine yöneliktir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Tavukçuluğun tarihçesi
| | | 2 | Türkiye’de tavukçuluğun durumu
| | | 3 | Tavukların vücut yapısı
| | | 4 | Tavuk genetiği ve ırkları
| | | 5 | Kuluçka yönetimi
| | | 6 | Bakım ve yönetim sistemi
| | | 7 | Barınak ve ekipmanlar
| | | 8 | Ara sınav
| | | 9 | Işık yönetimi
| | | 10 | Işık programları
| | | 11 | Civciv ve piliç büyütme
| | | 12 | Ticari yumurta tavukçuluğu
| | | 13 | Etlik piliç bakım ve yönetimi
| | | 14 | Damızlık bakımı
| | | 15 | Genel değerlendirme
| | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Şenköylü, N. 2001; Modern Tavuk Üretimi, Anadolu matbaası, İstanbul. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 1 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 1 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | 5 | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|