Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASP10120148310KITCHEN PLANNINGZorunlu114
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
This course aims to practice hygiene sanitation rules, to select the sources of food items and to acquire qualifications for kitchen design.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Meryem SET
Öğrenme Çıktıları
1Doing personal care
2Doing personal care
3Preparing for the job
4Preparing for the job
5Implementing hygiene and sanitation rules
Öğrenim Türü
Formal Education
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
None
Dersin İçeriği
General safety precautions in kitchen Mutfağın physical Body cleaning Wearing work clothes Food hygiene The importance of feeding Food groups features Mutfağın sections Cold and dry tanks
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Body cleaning
2Wearing work clothes
3Food hygiene Working environment hygiene
4Nutrition and food items
5Food items
6inspired groups and portion sizes
7General safety precautions in kitchen
8MIDTERM EXAM
9Physical properties of mutfağ Planning of main kitchen, hot kitchen production area Vegetable preparation planning
10Planning the production area of cold kitchen, breakfast kitchen
11Scheduling of the shop floor
12Planning the production area of banquet and institution kitchen
13Planning of A la carte kitchen production area Planning kitchen area of room service
14Planning of pie and bread production area
15Planning of cold and dry warehouses
16Final exam
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kitchen Management in Hotel Establishments (Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Associate Prof. Dr. Bahattin ÖZDEMİR) Hotels, restaurants, cafes Internet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
None
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination111
Final Examination111
Attending Lectures14456
Self Study14456
Individual Study for Mid term Examination313
Individual Study for Final Examination313
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ134434344343434343443
ÖÇ234433344333434343443
ÖÇ344433344443434343434
ÖÇ434434344343434343333
ÖÇ544434344333434343343
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00