Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP10120148310 | KITCHEN PLANNING | Zorunlu | 1 | 1 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
This course aims to practice hygiene sanitation rules, to select the sources of food items and to acquire qualifications for kitchen design. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Doing personal care | 2 | Doing personal care | 3 | Preparing for the job | 4 | Preparing for the job | 5 | Implementing hygiene and sanitation rules |
|
Öğrenim Türü |
Formal Education |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
None |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
None |
Dersin İçeriği |
General safety precautions in kitchen
Mutfağın physical Body cleaning
Wearing work clothes
Food hygiene
The importance of feeding
Food groups
features
Mutfağın sections
Cold and dry tanks
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Body cleaning | | | 2 | Wearing work clothes | | | 3 | Food hygiene
Working environment hygiene | | | 4 | Nutrition and food items | | | 5 | Food items | | | 6 | inspired groups and portion sizes | | | 7 | General safety precautions in kitchen | | | 8 | MIDTERM EXAM | | | 9 | Physical properties of mutfağ
Planning of main kitchen, hot kitchen production area
Vegetable preparation planning | | | 10 | Planning the production area of cold kitchen, breakfast kitchen | | | 11 | Scheduling of the shop floor | | | 12 | Planning the production area of banquet and institution kitchen | | | 13 | Planning of A la carte kitchen production area
Planning kitchen area of room service
| | | 14 | Planning of pie and bread production area | | | 15 | Planning of cold and dry warehouses | | | 16 | Final exam | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Kitchen Management in Hotel Establishments (Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Associate Prof. Dr. Bahattin ÖZDEMİR)
Hotels, restaurants, cafes
Internet
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | None |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Attending Lectures | 14 | 4 | 56 |
Self Study | 14 | 4 | 56 |
Individual Study for Mid term Examination | 3 | 1 | 3 |
Individual Study for Final Examination | 3 | 1 | 3 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ2 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|